Razvijanje medkulturnih kompetenc učiteljev s pomočjo mednarodnih programov mobilnosti - Kastelic, Manca; Bratož, Silva; Pirih, Anja (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Glavni namen prispevka je raziskati stališča osnovnošolskih učiteljev do vpliva mednarodnih programov mobilnosti na njihov poklicni in osebni razvoj, še posebej na razvoj njihovih medkulturnih kompetenc. Predstavljamo rezultate kvalitativne študije, ki temelji na polstrukturiranih intervjujih z učitelji (n=10), ki so sodelovali v programu Erasmus+. Rezultati študije kažejo, da se je izkušnja mobilnosti za vse udeležence izkazala kot izrazito pozitivna, poročali so o številnih pozitivnih učinkih na poklicni in osebni razvoj udeležencev ter na njihovo pridobivanje medkulturnih kompetenc.
Keywords: mednarodna mobilnost, medkulturna kompetenca, poklicni razvoj, osnovnošolski učitelji.