Teachers’ Views of the Potential of Art Therapy in Young Learners - Marijanović, Ivana; Kuščević, Dubravka; Reić-Ercegovac, Ina (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Stališča učiteljev do možnosti uporabe likovne terapije pri mladih učencih. Z raziskavo, ki smo jo izvedli na 205 učiteljih razrednega pouka, smo želeli preveriti, v kolikšni meri učitelji skrbijo za likovno izražanje svojih učencev, koliko vedo o likovni terapiji in njenih potencialih za mlade učence, zlasti ko delajo z zlorabljenimi otroki in otroki z ravojnimi motnjami, ter koliko so pripravljeni poiskati dodatne informacije o likovni terapiji. Rezultati raziskave niso pokazali značilnih razlik v poznavanju likovne terapije in njene uporabe pri delu z mladimi otroki glede na starost učiteljev, delovno dobo ali izobrazbo. Glede na starost in stopnjo izobrazbe pa so se razlikovale njihove ocene lastnega védenja o likovni terapiji in njenih potencialih.
Keywords: likovna terapija; učitelj razrednega pouka; izobraževanje učiteljev osnovne šole; umetnostna vzgoja; likovna umetnost