Primerjava učnih načrtov in vključenost priporočil za medpredmetno povezovanje likovnih vsebin - Birsa, Eda (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
S kvalitativno analizo vseh učnih načrtov predmetov od 1. do 5. razreda osnovne šole v Sloveniji smo želeli ugotoviti, kako so v učne načrte vključena priporočila za medpredmetno povezovanje. Razvrstili smo jih v tri kategorije: navedbe predmetov, implicitne navedbe in eksplicitne navedbe. Rezultati kažejo, da nekaterih pojmov, ki so predvideni pri posameznem predmetu za povezovanje z likovno umetnostjo v nekemrazredu oz. vzgojno-izobraževalnem obdobju, v učnem načrtu likovne umetnosti ni zaslediti.
Keywords: likovna umetnost; učni načrt za likovno umetnost; celostni učni proces likovne umetnosti; osnovna šola; medpredmetno povezovanje