Pedagoški potencial muzejskih spletnih sredstev za učenje - Milutinović, Jovana; Selaković, Kristinka (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Čas pandemije COVID 19 je spremenil način obstoja in delovanja večine institucij, vključno z muzeji, in njihovo pedagoško dejavnost. Cilji tega dela se nanašajo na raziskovanje različnih tipov spletnih (angl. on-line) sredstev za učenje vsebin, ki jih ponujajo spletne strani muzejev, kot tudi analiziranje njihovih pedagoških aspektov. Uporabljeno je kombinirano raziskovanje kvantitativnih in kvalitativnih raziskovalnih pristopov. Reprezentativni vzorec pomenijo muzeji s primernimi spletnimi stranmi, ki poskrbijo za vidljivost kulturnih ustanov v Republiki Srbiji. Analiza raziskovalnih rezultatov je omogočila, da se potrdita trenutni nivo preglednosti razvoja pedagoških vsebin muzejskih spletnih vsebin za učenje in identifikacija prostora za njihovo izboljšanje.
Keywords: digitalni viri, izobraževanje, konstruktivizem, muzej, spletno učenje