"Eigentlich wollte Ich nur das Graecum absolvieren": eine Analyse Ich-bezogener Aussagen im Kontext der Universitären Lehre in einem Bachelor- und Master-Studiengang - Seebauer, Renate (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
„Pravzaprav sem samo želela končati grščino” – Analiza samoreferenčnih izjav v kontekstu  univerzitetnega poučevanja v dodiplomskem in magistrskem programu. V naslednjem besedilu bodoanalizirani dnevniški zapiski iz dodiplomskega in magistrskega študijskega programa na Univerzi na Dunaju. Študentka, ki je zabeležila in analizirala ta opažanja, je zaslužna profesorica humanističnih ved na Pedagoški visoki šoli na Dunaju. Nedvomno nekoliko nenavadna študentka, a opažanja in kriteriji analize so zato toliko bolj osredotočeni. Rezultati so vsekakor splošno relevantni tako za študente kot za akademsko poučevanje.DOI: 10.18690/rei.11.4.315-328.2018COBISS-ID:
Keywords: študenti; samoreferenčne izjave; čustveno stanje; samoučikovitost; akademsko poučevanje