„Gender-Aspekte Revisited“ – Schulbuecher fuer den Fremdsprachenunterricht Neu Lesen - Seebauer, Renate (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
„Nov razmislek o vidiku spola“ – Vnovično branje učbenikov za poučevanje tujih jezikov. V članku bomo besedila in ilustracije v učbenikih iz regionalno oddaljenih držav analizirali z vidika eksplicitnih ali implicitnih izjav o odnosih med spoli, ki jih najdemo v njih. Rezultati se izkažejo za enako različne, kot so države, v katerih so besedila nastala. Besedilo je namenjeno učiteljem pripravnikom, učiteljem in učencem, pri katerih je treba vzbuditi potencial za kritiko glede modelov vlog – kot so predstavljeni v učbenikih.
Keywords: deklice/dečki; ženske/moški kot igralci; modeli vlog; enaka obravnava