Učiteljeva presoja naravoslovnih in tehničnih kompetenc ter lastnega profesionalnega razvoja - Blanuša Trošelj, Danijela; Peić Papak, Petra; Zuljan, Darjo (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
V prispevku avtorji predstavljajo rezultate empirične raziskave, ki je bila del širšega raziskovalnega projekta "Culture of Educational Institution as a Factor in Co-Construction of Knowledge" na Univerzi na Reki. Raziskava je bila izvedena na vzorcu 317 utčieljev osnovnih šol iz Hrvaške in Slovenije. Avtorje je zanimalo, kako utčielji ocenjujejo svoj profesionalizem v praksi, ali se utčielji v različnih obdobjih kariere statistično pomembno razlikujejo pri ocenjevanju svoje profesionalnosti in profesionalnega razvoja v praksi.
Keywords: profesionalni razvoj, naravoslovne in tehnične kompetence, učitelji