Zakaj se študenti pedagoških smeri odločajo za študij angleščine: analiza motivov za odločitev postati učitelj - Masbirorotni, Masbirorotni; Mukminin, Amirul; Muhaimin, rer. Net.; Habibi, Akhmad; Haryanto, Eddy; Hidayat, Marzul; Marzulina, Lenny; Harto, Kasinyo; Erlina, Dian; Kamil, Dairabi (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Ta raziskava je proučevala glavne motive 1139 študentov šestih institucij na področju izobraževanja učiteljev vpisanih v letih 2015 do 2018 za vpis v študijske programe angleščine. Rezultati kvantitativne deskriptivne analize so pokazali, da je pri zunanjih motivih deset od triindvajsetih izjav motiva uvrščenih v srednjo interpretacijo. Temu so sledili notranji motivi, kjer so bili izmed trinajstih izjav motiva v srednjo interpretacijo uvrščeni le trije srednji rezultati in altruistični motivi s sedemnajstimi izjavami motiva, od katerih so bili vsi srednji rezultati uvrščeni v nižjo interpretacijo.
Keywords: altruistični motivi, zunanji motivi, notranji motivi, študenti pedagoških programov