Learning Environment Variables and the Efficacy of Student Learning in Secondary School in Abak Local Government, Akwa Ibom State - Oladeni Sakirudeen, Abisola; Uwe, Ekanem (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Spremenljivke učnega okolja in učinkovitost učenja srednješolcev v lokalni skupnosti Abak, država Akwa. Za usmerjanje raziskave smo oblikovali štiri ničelne hipoteze. Iz vsake od 6 šol smo s tehniko enostavnega naključnega vzorčenja izbrali po 34 respondentov in tako iz populacije 1518 učencev pridobili vzorec z 204 učenci. Za pridobitev odziva od respondentov je bil uporanljen instrument imenovan LEVSLEQ. Zanesljivost raziskovalnega instrumenta je dala koeficient 0,82. Podatke smo analizirali z uporabo t-testa za odvisne vzorce in preizkusili na ravni značilnosti v višini 0,05. Ugotovitve so pokazale, da okoljske spremenljivke vplivajo na učno učinkovitost učencev.