The creative artistic portfolio and reporting by art education students on their student teaching - Zupančič, Tomaž (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Ustvarjalni umetniški portfolijo in poročilo o študentski pedagoški praksi študentov likovne pedagogike. Za študij likovne pedagogike je značilna dvojnost umetniško izraznih in pedagoških vsebin. Poudarjena je pomembnost kakovostnega prepletanje obojega. V raziskavi se osredinjamo na vprašanje, kako je moč povezati ustvarjalni portfolijo in poročilo strnjene pedagoške prakse. Z uporabo kvalitativne metodologije smo ugotovili, da uporabljeni tako imenovani ustvarjalno-pedagoški model (UP) pozitivno vpliva na motivacijo študentov za delo in omogoča globljo introspekcijo. Ugotovili smo tudi, da so se pri delu študenti v veliki meri naslanjali na principe sodobne umetnosti, kot so sopostavljanje, simbolika, performans, telesna umetnost in avtoportret (selfie).