Učenčevo dojemanje ocenjevanja v procesu poučevanja in učenja likovne umetnosti - Tomsic Amon, Bea (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Prispevek obravnava pomen učnega in poučevalnega procesa v likovni umetnosti v luči splošno sprejetih metod za oblikovanje meril za vrednotenje dosežkov učencev. Kompleksno doživljanje likovne umetnosti je težko meriti na podlagi lestvic, ki uporabljajo dvoumne verbalne kategorije in standardizirajo podobo učenca v dejavnosti, ki je namenjena nasprotnemu: likovno izraziti tisto, kar je za vsakega posameznika posebno. Predstavljenih je nekaj ocenjevalnih strategij in vprašalnik z različnimi mnenji učencev o ocenjevanju ter dejavniki, ki na ta mnenja vplivajo.