Opinion of Croatian Teacher Education Students Regarding the Quality of the Visual Arts Teaching Didactics Course - Županić Benić, Marijana (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Mnenje študentov pedagoških fakultet o kakovosti predmeta didaktika likovne umetnosti. Namen raziskave je bil oceniti zadovoljstvo študentov s predmetom metodika likovne umetnosti, ki ga poučujemo na hrvaških pedagoških fakultetah, in opredeliti področja, pomembna za izboljšanje. Kvalitativne odgovore (odprtega tipa) študentov smo pregledali in vsakega uvrstili v eno od naslednjih kategorij: izvedba poučevanja, študentove pedagoške izkušnje, vrednotenje in ocenjevanje, organizacija predmeta, dostopnost učnih gradiv in sredstev ter študentove kompetence poučevanja. Rezultati kažejo, da so študenti najbolj zadovoljni z izvedbo poučevanja, najmanj pa z organizacijo predmeta. Največ predlogov za izboljšanje imajo prav glede organizacije predmeta.