Developing and Fostering Creativity Through the Works of Art by Young Pupils - Selaković, Kristinka (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Razvijanje in spodbujanje ustvarjalnosti z umetniškim delom pri mlajših učencih. Namen eksperimentalne raziskave je bil proučiti učinkovitost in učinek opazovanja umetniškega dela z uporabo posebej oblikovanih strategij, metod in postopkov na razvoj splošne likovne ustvarjalnosti pri učencih. Raziskava je bila izvedena na vzorcu 199 učencev dveh osnovnih šol v Užicah (Srbija). Spoznanja, ki so bila pridobljena, kažejo, kako pomembno je za otroke, da umetnino samostojno in skozi interakcijo doživijo na osebni ravni ter razvijejo lastne pojme.