The Contribution of Art Education to Educational Transitions - Weinlich, Wolfgang (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
Prispevek likovne vzgoje k prehodom v vzgoji in izobraževanju. Glavni namen tega konceptualnega članka je izbrana področja likovne vzgoje umestiti vzporedno s prehodi v vzgoji in izobraževanju. Prehod se tako povezuje z estetskim vedênjem in estetsko biografijo, pojmoma, ki lahko predstavljata dva temeljna pristopa k likovni vzgoji, ki sta se v zadnjih desetletjih izoblikovala v nemški, avstrijski in švicarski teoriji likovne vzgoje. Oba se zdita obetavna glede možnih povezav z vzgojo in izobraževanjem na prehodih. Študija predlaga razvoj v likovni vzgoji, ki vsebuje in poudarja zavedanje prehodov. Verjamemo, da ima likovna vzgoja velik potencial prispevati k uspešnim prehodom v vzgoji in izobraževanju v celotnem zgodnjem otroštvu, v vrtcu, v šoli, na univerzi in v zgodnjih fazah profesionalizacije. DOI: 10.18690/rei.11.3.251 -268.2018 COBISS-ID: