The Frequency with which Creativity Develpment Strategies are used in Various Fields: Research on Attitudes among Preschool Teachers - Sturza Milić, Nataša; Nedimović, Predrag; Sturza, Svetlana (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
Pogostost uporabe strategij razvoja ustvarjalnosti na različnih področjih: raziskava o stališčih vzgojiteljic in vzgojiteljev v vrtcih. V prispevku prikazujemo stališča vzgojiteljev in vzgojiteljic ter predolskih otrok do strategij za ustvarjalno miljenje. Proučili smo, kako pogosto se te strategije uporabljajo v vsakdanjem delu z otroki. Specifična cilja sta bila pridobiti vpogled v razlike med vzgojitelji in vzgojiteljicami glede na starostno skupino otrok, v kateri delajo, in tudi glede na njihovo delovno dobo ter proučiti, ali so te strategije usmerjene proti razvijanju ustvarjalnega vedenja na različnih področjih vzgoje. Pričakovati je, da bodo rezultati te raziskave prispevali k ustvarjanju boljih pogojev za pogostejšo uporabo strategij razvoja ustvarjalnosti na vrsti področij in k povečanju občutljivosti vzgojiteljic za razumevanje in promocijo celovite narave ustvarjalnosti v zgodnjem obdobju. DOI: 10.18690/rei.11.3.201 -214.2018 COBISS-ID: