Značilnosti izjemnega glasbenega talenta – študija primera - Drovenik Adamec, Tjaša; Kovačič, Bojan (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Namen študije je raziskati izraženost dvaintridesetih značilnosti glasbenega talenta v različnih življenjskih obdobjih (od 3. do 35. leta) s študijo primera mednarodno priznanega glasbenika, orglavca, Alekseya Vylegzhanina. Rezultati kažejo, da se je njegova izraženost značilnosti glasbenega talenta s starostjo ob zadostni količini vaje ter podpori okoljskih dejavnikov stopnjevala v vse bolj nadpovprečno v primerjavi z vrstniki. Prav to pa so bile predispozicije za glasbeni razvoj orgelskega virtuoza.