Muzej kot kraj neformalnega učenja - Brajčić, Marija; Kuščević, Dubravka (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Muzejska pedagogika je muzeološko-pedagoška disciplina, ki se ukvarja s komunikacijo med artefakti in javnostjo ter interpretacijo vsebin kulturne dediščine z namenom zadovoljevanja kognitivnih in izkustvenih interesov ob sprejemanju kulturnih in civilizacijskih dosežkov. Prispevek obravnava teoretično znanje o naravi učenja v kontekstu sodobne delitve na formalno, neformalno in priložnostno učenje. Raziskava vključuje muzej kot prostor neformalnega in priložnostnega učenja ter analizira kazalnike angažiranosti obiskovalcev. Izvedena je bila med študenti Filozofske fakultete v Splitu.