Using Mark Chagall’s Visual Art in Teaching Visual Arts - Kuščević, Dubravka; Brajčić, Marija; Šipić, Luce (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
Uporaba umetniškega dela pri poučevanju likovni umetnosti (Marc Chagall). Prispevek se osredinja na pomen likovne umetnosti pri izobraževanju učencev, hkrati pa analizira rabo izvirnih likovnoumetniških del kot nujno gradivo pri poučevanju. Za namene raziskave so bila izbrana dela Marca Chagalla, enega najpomembnejših umetnikov 20. stoletja. Cilj prispevka je predstaviti vizualne in verbalne reakcije učencev na umetniško delo Marca Chagalla s pomočjo metode estetskega transferja in animiranih iger ob stiku učencev z likovnimi deli. V ta namen smo izvedli študijo primera, ki je vključevala učence prvega in tretjega razreda OŠ Spinut v Splitu v Republiki Hrvaški. Na podlagi rezultatov smo potrdili hipotezi, da učenci z veseljem sprejemajo dela Marca Chagalla in se uspešno izražajo s pomočjo umetnika.