The National Assessment of Mathematics in High Schools in Italy with Slovene as the Language of Instruction - Doz, Daniel (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
Nacionalni preizkus znanja iz matematike na višjih šolah s slovenskim učnim jezikom v Italiji.V prispevku predstavljamo tipologijo vprašanj v vsedržavnem preverjanju znanja iz matematike INVALSI. S pomočjo statistične analize lahko ugotovimo, da so vprašanja zaprtega tipa pogostejša od vprašanj odprtega tipa. Prisotnost večjega števila vprašanj zaprtega tipa lahko privede do problema ugibanja in prepisovanja. Poleg tega pa lahko večje število vprašanj zaprtega tipa privede to nepopolnega preverjanja znanja, saj se pri teh vprašanjih ne oceni postopkov in drugih matematičnih kompetenc.