Preference učencev in učiteljev primarnega izobraževanja do gregorijanskega petja - Blašković, Jelena; Prša, Tihomir (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Cilj prispevka je bil raziskati odnos učencev in učiteljev razrednega pouka do predmeta glasbena kultura in do gregorijanskega petja. Raziskava je bila izvedena v študijskem letu 2019/2020, v njej pa so sodelovali učenci (N=381) in učitelji (N=35) iz osnovnih šol na Hrvaškem (Zagreb in Sisak). Rezultati t - testa so pokazali statistično pomembno visoko naklonjenost učencev in učiteljev do gregorijanskega petja. Kruskal-Wallisov test je pokazal, da so mlajši učenci v primerjavi s starejšimi bolj naklonjeni gregorijanskemu petju. Večina vprašanih je poudarila, da jim je gregorijansko petje všeč in da bi ga radi poslušali pri pouku glasbene kulture na primarni stopnji izobraževanja.