Analogno sklepanje v geometrijskih dokazih - Bayaga, Anass; Bosse, Michael J.; Sevier, John (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Namen raziskave je bil proučiti uporabo analogije šestih srednješolcev pri razdelavi geometrijskih dokazov v skupinski obliki dela. Poleg analogij, ki so jih uporabljali dijaki, in analize njihove uporabe ter analize diskurza proučujemo komentarje k metadokazom, da bi tako zbrali nekaj interpretacij prepričanj dijakov o dokazih. Če povzamemo, smo s študijo ugotovili, da imajo dijaki različna prepričanja o naravi in procesu dokazovanja ter da so analogno sklepanje uporabljali in razumeli na svojstvene načine. Ugotovili pa smo tudi, da večja uporaba analogij dijakov ne vodi avtomatično v večji uspeh pri dokazih.