Pogled na izvajanje brezšivne skrbi v regionalni bolnišnici – kvalitativna raziskava - PEVEC, TEODOR; REPEC, SABINA (Anali PAZU, 2024)
Koncept brezšivne skrbi je v Sloveniji novost zadnjih let. Pomeni pomembno vključitev kliničnih farmacevtov pri neposrednem delu z bolniki in prispeva k bolnikovi varnosti. V polni obliki se v naši ustanovi izvaja dobro leto. Zanimal nas je pogled kliničnih farmacevtov na nov način dela. Izvedli smo kvalitativno raziskavo. Potrebne informacije smo pridobili s pomočjo intervjujev, ki smo jih izvedli s štirimi kliničnimi farmacevti, ki imajo največ teoretičnega in praktičnega znanja s področja brezšivne skrbi. Intervjuvanci menijo, da je implementacija brezšivne skrbi v klinično prakso pomembna in pozitivna. Motijo jih administrativne ovire pri izvajanju brezšivne skrbi.  Zaznava kliničnih farmacevtov je primerna in omogoča razvoj metode še na ostale poklicne skupine.
Keywords: klinični farmacevt; brezšivna skrb; varnostna kultura