VPLIV NASTAJAJOČE MARTENZITNE FAZE NA ZNAČAJ MARTENZITNEGA FAZNEGA PREHODA - Svetec, Milan (Anali PAZU, 2023)
V članku obravnavamo vpliv lokalno spremenjenega ureditvenega parametra pri avstenitno-martenzitnem faznem prehodu na značaj takega faznega prehoda. Sistem modeliramo z metodo povprečnega polja Landau-ovega tipa, ki vsebuje najpomembnejše značilnosti tega teoretičnega opisa.
Keywords: avstenitno-martenzitni fazni prehod; Landau-ovo povprečno polje; Ginzburgov člen; parameter; modeliranje