Poslovni model BESORC - Škafar, Branko (Anali PAZU, 2022)
V prispevku je predstavljen izviren poslovni model BESORC. Ime modela izhaja iz začetnic naslednjih besed BUSINESS EXELLENCE AND SOCIAL RESPOSIBILITY COMPANY. Model se je modificiran preizkusil v praksi in dal dobre rezultate. Model vsebuje elemente orodij kakovosti, odličnosti, etiko, trajnostni razvoj, ustrezno vodenje, motivacijo, komunikacijo, inovacije in stalne spremembe. Uporaba modela omogoča organizacijam, da se uspešno spoprimejo s krizo ter so na dolgi rok učinkovite in uspešne.
Keywords: poslovni model; kakovost; odličnost; etika; trajnostni razvoj; vodenje