Strategija in menedžment knjižničarstva madžarske narodne skupnosti v Sloveniji - Zágorec-Csuka, Judit (Anali PAZU, 2022)
Avtorica obravnava  strategijo in menedžment knjižničarstva madžarske narodne skupnosti v Sloveniji na narodnostno mešanem območju Prekmurja in v Evropski uniji, ki ponuja nove poti in priložnosti za narodnostno knjižničarstvo, v okviru katerih se lahko madžarska narodnost vključi  v »inteligentno regijo« in  uresniči informacijsko družbo kot družbo znanja in inovacij. V tej atmosferi postaja dominantno tudi  digitalno knjižničarstvo.
Keywords: strategija; digitalno knjižničarstvo; poslanstvo; vizija; SWOT - analiza