Imigracije in delo tujcev v Sloveniji - Malačič, Janez (Anali PAZU, 2022)
Avtor obravnava zaposlovanje tujcev v Sloveniji v zadnjih letih in njegovo povezanost z imigracijami. Posebej je izpostavljen vpliv krize na zaposlovanje tujih delavcev. Kriza postopoma znižuje število zaposlenih tujcev v Sloveniji, čeprav ostaja povpraševanje po delu tujcev še naprej prisotno in pomembno.
Keywords: imigracije; zaposlovanje tujcev; Slovenija; ekonomska kriza