Posebne vrste grafičnih papirjev - Gregor Svetec, Diana; Szentgyörgyvölgyi, Rozália; Grilj, Silva; Debeljak, Mirica (Anali PAZU, 2022)
Predstavljeno raziskovalno delo temelji na preučevanju strukture in lastnosti posebnih vrst grafičnih papirjev, analizi njihove potiskljivosti in s tem primernosti za digitalni tisk. Med posebne grafične papirje spadajo sintetični papirji, ki se delijo na sintetične papirne filme in vlaknate sintetične papirje ter tiskovni papirji, izdelani iz 100 % recikliranih vlaken. V prispevku so predstavljene tiskarske lastnosti dveh vrst sintetičnega papirja in 100 % recikliranega grafičnega papirja.
Keywords: reciklirani papir; sintetični papir; tiskarske lastnosti; vlakna; strukture