Elektrokemijsko ožičeni titanati za litij ionske baterije - Küzma, Mirjana; Jamnik, Janko; Gaberšček, Miran (Anali PAZU, 2022)
Katodni materiali Li2MTiO4, kjer je M = Fe, Mn in Ni, so bili sintetizirani po modificiranem citratnem sol-gel postopku. Vsi trije kristalizirajo v kubični strukturi s popolnim kationskim neredom in prostorsko skupino Fm3m. Pokazana je elektrokemijska aktivnost in cikliranje za Li2FeTiO4 (LFT), Li2MnTiO4 (LMT) in Li2NiTiO4 (LNT) material in izmerjene so elektronske prevodnosti vseh treh zgoraj omenjenih materialov na zraku in v atmosferi argona. Mehanizem iz-gradnje in vgradnje litija iz in v strukturo za vse tri titanatne materiale je bil preverjen s pomočjo in-situ strukturnih tehnik (XRD, XAS, XPS).
Keywords: Litijev ionski akumulator; katoda; Litij-železov titanat; Litij-manganov titanat; Litij-nikljev titanat