Nenadzorovano učenje akustičnih modelov govora - Donaj, Gregor; Žgank, Andrej; Sepesy Maučec, Mirjam (Anali PAZU, 2022)
V članku je predstavljeno nenadzorovano učenje akustičnih modelov za razpoznavanje tekočega govora. Ključna prednost takega učenja je njegova hitrost in nizki stroški v primerjavi z izdelavo transkripcij govora, ki so potrebne za nadzorovano učenje. Predstavljeni sta dve metodi nenadzorovanega učenja, ki sta preizkušeni na razpoznavalniku tekočega govora z velikim slovarjem v domeni dnevno-informativnih oddaj.