Strategija in menedžment knjižničarstva madžarske narodne skupnosti v Sloveniji - Zágorec-Csuka, Judit (Anali PAZU, 2022)
Avtorica obravnava strategijo in menedžment knjižničarstva madžarske narodne skupnosti v Sloveniji na narodnostno mešanem območju Prekmurja in v Evropski uniji, ki ponuja nove poti in priložnosti za narodnostno knjižničarstvo, v okviru katerih se lahko madžarska narodnost vključi v »inteligentno regijo« in uresniči informacijsko družbo kot družbo znanja in inovacij. V tej atmosferi postaja dominantno tudi digitalno knjižničarstvo.