Nagovor rektorja prof. dr. Zdravka Kačiča ob rektorjevem dnevu Univerze v Mariboru - Kačič, Zdravko (Acta Medico-Biotechnica, 2025)
Spoštovani gostje rektorji in prorektorji slovenskih univerz, spoštovana akademska skupnost Univerzev Mariboru: nagrajenke in nagrajenci, prorektorji, dekanice in dekani fakultet, zaslužni profesorji in upokojeni profesorji, učitelji, raziskovalci in strokovni sodelavci, študentke in študenti, gospe in gospodje!Letošnje leto je za Univerzo v Mariboru posebno, jubilejno leto. Pred 50 leti je bila dne 18. septembra1975 »ob zvoku fanfar v zboru uglednih gostov in domačinov slovesno razglašena druga slovenskauniverza«. Z današnjo slovesnostjo pričenjamo sklop celoletnega praznovanja 50. obletnice ustanovitveUniverze v Mariboru.