Folliculotropic mycosis fungoides: Clinicopathological features: Folikulotropna oblika mycosis fungoides: kliničnopatološke značilnosti - Kovačič, Srečko (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Folikulotropni tip fungoidne mikoze (MF) je redka oblika T-celičnega limfoma kože, ki prizadene manj kot 10 % pacientov z MF. Običajno se pojavlja pri starejših osebah. Najpogosteje prizadene glavo, vrat in zgornji del trupa. Diagnoza se postavi s pomočjo klinične slike, histološkega videza in monoklonalnosti T-celic. Pomembna je prepoznava te oblike bolezni zaradi slabše prognoze in posledično potrebe po intenzivnejšem zdravljenju.
Keywords: Kutani T-celični limfom; Mycosis fungoides; Folikulotropna oblika mycosis fungoides