Nagovor rektorja prof. dr. Zdravka Kačiča ob rektorjevem dnevu Univerze v Mariboru - Kačič, Zdravko (Acta Medico-Biotechnica, 2025)
Spoštovani gostje rektorji in prorektorji slovenskih univerz, spoštovana akademska skupnost Univerze v Mariboru: nagrajenke in nagrajenci, prorektorji, dekanice in dekani fakultet, zaslužni profesorji in upokojeni profesorji, učitelji, raziskovalci in strokovni sodelavci, študentke in študenti, gospe in gospodje! Letošnje leto je za Univerzo v Mariboru posebno, jubilejno leto. Pred 50 leti je bila dne 18. septembra 1975 »ob zvoku fanfar v zboru uglednih gostov in domačinov slovesno razglašena druga slovenska univerza«. Z današnjo slovesnostjo pričenjamo sklop celoletnega praznovanja 50. obletnice ustanovitve Univerze v Mariboru.