Burnout syndrome – a serious danger in modern societies / Sindrom izgorelosti – resna nevarnost sodobne družbe - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Priznanje nekoga, da je utrujen, izčrpan, da ne zmore več, pogosto slišimo tako v privatnem življenju kakor tudi v delovnem okolju. Smo se na to navadili in to dojemamo kot del moderne družbe? Sodita vanjo izčrpanost in utrujenost prav tako kakor mobilni telefon in računalnik? Je to sodoben trias, brez katerega ne gre, smo se s tem sprijaznili in bomo tako živeli?