The evolution of clinical skills peer teaching at the Faculty of Medicine, University of Maribor: Razvoj kliničnega tutorstva na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru - Rižnik, Petra; Bevc, Sebastjan (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Mlajša medicinska fakulteta v Sloveniji je Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru. Že od ustanovitve uspešno vključuje študente v študijski proces, kar je pripomoglo k vzpostavitvi sistema tutorstva in s tem tudi novega načina ocenjevanja študentov, objektivnega strukturiranega kliničnega izpita, ki je bil vpeljan skupaj s kliničnim tutorstvom. Prispevek se osredotoča na razvoj kliničnega tutorstva in posledično implementacijo objektivnega strukturiranega kliničnega izpita kot oblike ocenjevanja študentov na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.